MEGA YAZILIM İRSALİYE  PROGRAMI   KULLANIM KILAVUZU

İRSALİYE



İrsaliye Girişi


     Fiş numarası ve Fiş tipini girdiğinizde, Fiş kaydının durumuna göre GİRİŞ, DEĞİŞİKLİK veya iPTAL işlemleri yapabilirsiniz.
- Fiş tipi Giriş veya Çıkış olabilir. Mevcut bir fişi fiş noda iken F3'e basarak iptal edebilirsiniz. Fiş numarası sistem tarafından önceki kaldığınız numaranın bir arttırılması şeklinde otomatik olarak verilmektedir. Bu numaralandırmayı kullanmayıp kendi istediğiniz şekilde Fiş numarası verebilirsiniz.
- Stok No alanında iken F2 tuşu ile açılan pencereden mevcut stoklarınızı görebilirsiniz. Stok numarasını girdiğinizde; fişin altına stoğun adı, mevcut miktar ve kritik seviyesi gelecektir. Verdiğiniz stok numarası stok kartlarında daha önceden tanıtılmamışsa listelerdeyken F7 tuşuna basıldığında stok ana bilgi giriş ekranı gelecektir. İsterseniz stoku buradan stok kartına kaydedip işinize devam edebilirsiniz. Stok kodunu girdiğinizde stokla ilgili bilgiler gelecektir.
- Hareket girişi sırasında, parametrelerde yapılan seçime göre 1.satış veya birim fiyatı otomatik getirilir.
- Açıklama sütununda stok ile ilgili ifadeleri yazabilirsiniz. Hatalı girdiğinizi fark ettiğiniz fişleri fiş numarasını verdikten sonra Fiş noda iken F3 tuşu ile komple iptal edebilir veya fişin içinde iken satırlarında değişiklikler yapabilirsiniz. - İrsaliyede toplamda iskonto yapılacak ise Toplam/Ödeme planı kısmından belirtilir.
- - İrsaliye ilgili genel açıklamaları açıklamalar kısmına yazılabilir. Açıklama isimleri parametrelerden değiştirilerek sabitlenebilir.


LBR_FA15.jpg


İrsaliye Faturalaştırma


     İlk olarak İrsaliye Parametrelerinden Faturalaşma seçenekleri ayarlanmalıdır.
     İrsaliye sorgularında başlangıç bitiş kısımlarına tek bir cari kodu verilirse sadece o carinin irsaliyelerini gösterecektir. İrsaliye seçimi kısmında sol kısımda bulunan irsaliyeleri tek tek çift tıklayarak veya ok tuşlarıyla seçerek sağ tarafa aktarabiliriz bütün irsaliyeler seçilecek ise ==> bütün irsaliyeleri taşı butonundan sağ tarafa aktarılır sol üst kısımda bulunan mavi renkli başlat düğmesi tıklandığında Başlangıç fatura numarası başlığında gelen ekrana özel bir fatura numarası verilecek ise o numara yazılır sıra ile devam edecekse OK tuşu ile geçilir.


LBR_FA16.jpg