ANA BİLGİ GİRİŞİ
Barkod Stok Kodları Girişi :
Stok barkod ilişkilendirmesi bu kısımda tutulur. Stok kartının birden fazla barkod kodu bulunuyorsa buradan tanımlanır.
Barkod Stok Kodu Dökümü :
İlişkilendirilen barkod ve stoklarının dökümü buradan alınır.
POS-PC
Fatura Girişi (Pos_PC)
Ürün barkodları okutulduğunda o ürünle ilgili tanımlanan stok kodu, adı ve parametrelerde belirtilen stok satış fiyatını otomatik
olarak getirir. Parametrelerde belirtilen seçeneklere göre miktar, satış fiyatı değiştirebilme, satır iskonto 1-2-3, genel iskonto 1-2-3 değişikliğe izin verecektir.
Perakende müşterilerinin fatura bilgileri ise Fatura adres bilgileri kısmından girilir. Bu bilgiler geçici olan bilgilerdir ve bu
fatura için geçerli olmaktadır. Müşteri bilgilerinin kalıcı olması isteniyor ise cari kodu kısmında yeni bir cari açılarak girilmelidir. Ödeme
kısmı ödeme türlerine göre ne ile faturanın kapatıldığını gösterir. Detaylı K.D.V. Bilgileri kısmında KDV çeşitlerine göre toplam matrah, KDV yüzdesi ve KDV tutarını göstermektedir.
Satış bilgileri girilerek çıkış butonuna basıldığında aşağıdaki gibi ödeme türlerine göre dağılım yapılan ve bunları
belirtilen kasalara yansıtan kısım gelir. Alınması gereken tutar ödeme şekillerine göre dağılımı yapılabilir tek bir yere yazılacak ise TL Tutarı sütunundaki
üç noktalı butona basarak açık olan tutar kapatılabilir.
Ödeme dağılımı yapıldıktan sonra kayıt tuşuna basıldığında parametrik olarak belirtilen fatura döküm formu gelir. Döküm ekran butonundan ön izleme yapılabilir veya printer butonundan direk yazıcıya gönderilir.
Fatura İade Girişi (Pos_PC) :
Normal Faturanın yaptığı işlemin bakiye olarak tam tersi işlemi yapar ve borcu alacağı eşitler, belirtilen kasalardan iade tutarı kadar düşer.
LİSTELER
Günlük Tahsilat Raporu :
Kriterler kısmında bulunan tarih, Fatura No, Kasa Kodu, Kasiyer Kodu, Fatura tipi sorguları ve Seçim kısmındaki Açık
Faturalar Dökülecek, Nakit Faturalar Dökülecek, Kasiyer Koduna Göre Toplam Alınacak? Seçimlerine göre ayrı kasalara ve kasiyerlere göre faturaların dağılımlarını verir.
Günlük Tahsilat Raporu Özet :
Kriterler kısmında bulunan tarih, Fatura No, Kasa Kodu, Kasiyer Kodu, Fatura tipi sorguları ve Seçim kısmındaki Açık Faturalar Dökülecek,
Nakit Faturalar Dökülecek seçimlerine göre gün içersinde kesilen faturaları göstermeden toplam mal bedelini, iskontoları, net tutarı, KDV toplamını ve yapılan tahsilat toplamını gösterir.
Ödeme Türlerine Göre Günlük Tahsilat Raporu :
Kriterler kısmında bulunan Tarih, Fatura No, Ödeme Türü, Satıcı Kodu sorgularında belirtilen seçimlere göre ödeme tutarlarını verir.
DİĞER
Parametreler :
Genel işleyişe göre uygulanıcak çalışma sistemine göre uyarlama bu kısımdan yapılır olması istenen özellikler işaretlenir ve kaydedilir.
Barkod Stok Kodları Entegrasyonu :
Stok Ana Bilgi Girişi bölümünün ikinci sayfasında yazılan barkod giriş çıkış kodunun stok ile eşleştirilmesini
sağlayan kısımdır sol üst kısımda bulunan mavi renkli başlat butonu ile başlatılır.
Ödeme Türleri Girişi :
Bu işlem yapılmadan önce kasa tanımlarının yapılmış olması gereklidir.Sol üst kısımda bulunan yeni butonuna basılır ödeme türünün adı belirtilir (Örnek: Word Kart ) Kasa kodu kısmından
hangi kasaya o ödeme türüne göre tutar yazılacak ise o kasa seçilir.Muhasebe hesap kodu ve varsa döviz cinsi bu kısımdan yazılır.Bu tanımlama yapılmadan pos fatura kesilmez.